Vaše osobné ľadové kráľovstvo s výrobníkmi ľadu

0
39

ladove kralovstvo

 

Nemusíte žiť na Severnom póle, aby ste mali pravidelnú zásobu ľadových kociek. Nemusíte si na záhrade stavať v zime iglu, aby ste mali kde ten ľad uskladniť. Nemusíte v oceánoch hľadať ľadovce a potom ich ťahať až k sebe domov. Stačí si vybrať spoľahlivého pomocníka, ktorý váš deficit ľadu rýchlo vyrieši. Kedykoľvek a kdekoľvek.

Zariadenie na prípravu ľadu je nenahraditeľnou súčasťou koktailových podnikov, barov, mliečnych barov, cateringových spoločností a reštaurácií. Postará sa o pravidelný prísun ľadu do vašich drinkov, shakov či pod jedlo a potraviny.

Ako si vybrať výrobník ľadu? Predtým, než si začnete vyberať zariadenie na výrobu ľadu, rozmyslite si, aký tvar ľadu je najvhodnejší pre vašu prevádzku. Potrebujete klasický drvený ľad? Kocky alebo kužele?

Pre barmanov na šejkovanie miešaných drinkov je najvhodnejšie používať ľad v tvare kociek. Pri trasení nápojov v šejku hrany kociek perfektne premiešajú všetky ingrediencie drinku. Výrobníky kockového ľadu sú väčšinou hlučnejšie a majú vysoký výkon, sú preto vhodné hlavne do veľkých prevádzok.

Výrobníky kužeľovitého ľadu sú naopak tichšie a tak vhodnejšie pre väčšinu prevádzok. Tento typ ľadu je najpoužívanejší, pretože sa hodí na prípravu bežných nápojov i koktailov. Najlepšie sú výrobníky ľadu, ktorý kužeľovitý ľad vytvoria bez strednej dutinky. Ľad s dutinkou sa totiž rýchlo topí a pri miešaní drinku sa v ňom samotný nápoj zachytáva.

V koktailových podnikoch a milkšejkových baroch sa oplatí mať vlastný výrobník na drvený ľad. Ak potrebujete veľké množstvo drveného ľadu každý deň, obyčajné mixéry by to po chvíli mohli vzdať. Výrobník na drvený ľad s vysokým výkonom je síce nákladnejší, no najlepšie splní vaše požiadavky. Už žiadne namáhavé manuálne drvenie ľadu.

Okrem tvaru ľadu, myslite aj na jeho veľkosť. Čím väčší ľad, tým pomalšie sa topí. Na diskotékach a v plných baroch, kde sa nápoje pijú rýchlo, je najvhodnejší malý ľad, stredný je ideálny pre kokteil bary, kaviarne a reštaurácie a veľký ľad do whisky barov. Pri veľkom ľade si pre istotu overte aj veľkosť pohárov.

Výrobníky ľadu si vyberajte podľa požadovaného výkonu. Predpokladajte vývoj vášho podniku a koľko ľadu približne spotrebujete denne. Všímajte si aj veľkosť zásobníka, ktorý určuje, koľko ľadu budete mať ráno pripraveného na prevádzke.

Výrobníky ľadu chladené vzduchom sú lacnejšie ako výrobníky chladené vodou – zariadenia chladené vzduchom však zohrievajú okolitý vzduch a miestnosť je potrebné vetrať, preto sa nehodia napríklad do suterénu.

Neviete či kúpiť výrobník ľadu s čerpadlom, alebo bez? Zistite či miesto umiestnenia vášho nového zariadenia je v blízkosti odpadu na vodu. Ak je odpad na vodu umiestnený v zemi alebo maximálne vo výške 5cm, nemusíte kupovať prístroj s čerpadlom. Ak je odtok príliš ďaleko, odporúčame čerpadlový variant.

Zvoľte si prístroj tak, aby presne spĺňal vaše požiadavky na výrobu ľadu pre vašu prevádzku. S profesionálnym výrobníkom ľadu sa už nestane, že vašim zákazníkom zamrzne úsmev nad teplým nápojom.