Znejú vám tieto kroky ako práca? Po krátkom čase ich budete robiť úplne automaticky. Nejde o žiadnu vedu, len o dôležité pravidlá, ktoré garantujú pôžitok. Tak ako isto viete, že tabak nesmie byť suchý, aby ste nestratili jemnú arómu. Inak môže byť ostrý na jazyku. Prinášame aj tieto 4 body:

  • Zafajčovanie – nie je to neobvyklé zaobchádzanie s fajkou, treba fajku fajčiť často a nie úplne do horúca a do konca. Až potom sa rozvinie vôňa do plna. Preto nepotrebujete novú fajku, len s ňou musíte správne zaobchádzať.
  • Napchávanie – prepĺňať fajku veľkým množstvom tabaku by ste nemali. Vneste tabak ľahko, špirálovite do hlavičky fajky a zatlačte zľahka na vrchu. Ľahký odpor pri poťahovaní vzduchy je správny výsledok.
  • Zapaľavanie – Používajte výhradne zápalky alebo zapaľovač určený pre fajky. Pri prvom pálení tabaku, vznikne plameň a oheň rýchlo zanikne. Hrot zatlačte smerom dole a začnite fajčiť ešte raz. Tlianie a nie horenie dosiahnete, keď necháte dva krát zhasnúť, tým sa napraví povrch tabaku a pri treťom zapálení, tento krát bude pekne tlieť 2 minúty. Horúce fajky, či dochádzajúce sú minulosťou.
  • Fajčenie – v prvom rade, neinhalujte. Vychutnajte si tú chuť pomaly s maličkými šlukmi. Podľa potreby upchávajte prívod vzduchu, inak bude fajka veľmi horúca. Radšej nechajte fajku zhasnúť a znova zapáľte. Dofajčite dokonca, teda až pokým neostane len biely-šedý suchý popol.